Klima i Thailand

Thailand har et tropisk klima med høye temperaturer og høy luftfuktighet, selv om det varierer noe etter hvilken region du befinner deg i og tiden på året. Generelt sett er det veldig lite nedbør og mye sol i perioden desember til april, mens den desidert våteste perioden er rundt september og oktober. Temperaturen er veldig stabil hele året, med temperaturer mellom 25 og 30 grader i gjennomsnitt.

Regioner

Nord i Thailand (Chiang Mai) kan det bli relativt kjølig rundt årsskiftet med temperaturer ned mot 10 grader og gjennomsnittstemperatur på rundt 20. Sør i Thailand (Phuket, Koh Samui) er det liten forskjell mellom vinter og sommer temperaturmessig, i gjennomsnitt bare et par graders forskjell.

Beste tid på året for å reise til Thailand

Den beste perioden å reise til Thailand er vintermånedene desember, januar og februar, med veldig lite nedbør, komfortabel temperatur og mye sol. Alternativt er sommermånedene et godt alternativ. Temperaturen har da gått noe ned fra sitt høyeste i april og mai, men du må forvente noe nedbør, selv om det fortsatt er store mengder sol. Thailand er best å unngå i de varme månedene april og mai hvor det ofte blir såpass varmt at selv lokalbefolkningen klager på varmen. September, oktober og november kjennetegnes ved store mengder nedbør.

Bangkok klima

Bangkok klima

Phuket klima

Phuket klima

Koh Samui klima

Koh Samui klima

Chiang Mai klima

Chiang Mai klima